Purnam Jóga Purnam Jóga

Szuper Hold és női misztériumok - 2013. 06.23.

A Telihold a kiteljesedett nőiség és az Istennő szimbóluma. A ma éjjel ránk ragyogó Telihold különösen alkalmas arra, hogy megerősítsük a kapcsolatunkat a Holddal és női minőségünkkel. Különleges Szuper Hold ragyog ránk, így a női aspektust képviselő égitest által szimbolizált erő is megnövekszik. A Teliholdas éjek általában is kedveznek a mágikus szertartások végzésének. A rituálék visszavezetnek belső, kreatív, teremtő erőinkhez. Akár komolyan vesszük ezeket, akár játéknak tekintjük őket, mindenképpen lélekemelő egy estét legalább nőiségünknek szentelni, ébreszteni, hívni, életre kelteni önmagunkban a női misztériumot, mely korokon, generációkon át köt össze bennünket nőket elválaszthatatlanul egymással.

Ha eddig nem próbáltad, nem kerested ezeket a megéléseket, most jó lehetőség adódik, hogy tapasztalatot szerezz felőlük, saját megéléseden keresztül. Teremts kapcsolatot a Holddal, fogadd legjobb barátként, segítőként, vezetőként, aki a természetes nőiség felé vezet. Együtt haladva a Hold ciklusaival nagyszerű élményekben lehet részed. Változó arcának tükrében felismerheted saját életed mozgató erőit, törvényeit, s ehhez nem kell mást tenned, csak követned ciklusának áramlásait és elengedni az ellenállást.

Holdciklusunk megfigyelésével olyan információkra tehetünk szert, melyeket nem csak lelki életünkben, de párkapcsolatunkban, munkánkban, kezdeményezéseinkben, vállalkozásainkban, döntéseinkben is kamatoztathatunk.

Figyeld meg, hogy a Hold különböző fázisai hogyan hatnak rád. Milyen tulajdonságokat és minőségeket erősít fel benned? Mikor van kevesebb, vagy több energiád. Mikor vagy kreativitásod csúcsán és mikor van a tervek "vajúdásának ideje", s mikor az elengedésé. Figyeld meg mikor vagy kifelé forduló energiákkal teli és mikor van a visszahúzódás ideje. Mikor érzel kedvező energiát az alkotásra, mikor vágysz magányra, vagy békére inkább?

A következő sorokban néhány Teliholdas "varázslatról" olvashatsz, melyeket azért gyűjtöttem itt össze, hogy segítsenek elindulni az úton, a benned élő női erő és istennő felé.

Gyakorolhatod ezeket a tevékenységeket, módszereket egyedül, vagy barátnő(i)ddel, női hozzátartozóiddal együtt, így megerősíthetitek az egymáshoz fűződő bizalmas kötődéseket.

A Hold lehívása:

Ebben a tevékenységben a Hold tükörképe lesz a meditációnk tárgya. A lehívott kép puszta látványa is segít abban, hogy összekapcsolódjunk a női aspektusokkal és minőségekkel.
Lazíts, engedd szabadon a hozzájuk kapcsolódó érzéseid és engedd, hogy az élmény felerősítse benned őket. Éld át lelked legmélyén mindazokat az érzéseket, amelyek a nőiséget jelentik számodra. Miután meditáltál ezeken dörzsöld be arcod, mosd meg kezeid, majd lábad abban a vízben, melyben a Hold is megfürdőzött. A Hold ragyogásában merített víznek hajdanán varázserőt tulajdonítottak.

Holdvíz:

A Telihold estéi a Holdvíz készítésének ideje. Nem kell semmit tenned, csak tegyél ki egy tálban vizet úgy, hogy egész nap érje a Telihold fénye. A víz a nőiség eleme. Egyesítve a Hold erejével igazi "Hold esszenciára" tehetsz szert. Tovább erősítheted azzal, ha Holdkövet helyezel bele a tálba. Ezt a folyamatot a matriarchális társadalmak ideje óta gyakorolják a spirituális tapasztalásokra nyitott, a női misztériumot kereső és élő nők világszerte. Elkészített Holdvized mennyisége biztosítson a következő Teliholdig minden napra egy kortyot a Holderőből, amit újra és újra tudatosítasz magadban, mikor belőle iszol.

Hold tea:

Teliholdkor és Újholdkor is jótékony hatású teakeverék, mely támogatja a Hold befolyását. Segíti a ráhangolódást Teliholdra, így akár a szokásos Telihold Meditációnk előtt is elkortyolgathatunk belőle egy csészével.

10-10 g kenderpakóca, mezei katáng, nehézszagú ruta, 5-5 g aranycitromfű, köröm-, és búzavirág. Keverékükből 1 evőkanállal tegyünk 1 liter forrásban lévő vízhez, majd hagyjuk állni 10 percet.

És hogy mire alkalmas még a Telihold ideje?

párkapcsolati kérdésekben való döntésekre

hited megerősítésére

a termékenységgel kapcsolatos belső munkák gyakorlásához

a Holdfázishoz kapcsolódó kérdéseiden való meditációhoz

Kellemes időtöltést és eredményes töltekezést kívánok a Nőiség ősi erejéből.

Regifacebook

Purnam Yoga & Meditation 1147. Bp. Öv utca 140.
purnamyogaandselfness@gmail.com
jóga, tanfolyamok, távoktatás, jóga oktatóképzés, meditáció oktatóképzés, zugló