Purnam Jóga Purnam Jóga

Hatha Yoga - vinyasa alapok

A jógát ma sokféleképpen, sokféle stílusban tanítják. Mindennek alapja azonban a jóga tradícionális formája a "hatha", amely pontosan felépített, jól meghatározottan kivitelezett, statikus testhelyzeteket jelent. Abban van ennek jelentősége, hogy megfelelő testtudatosságot és ászana ismeretet ad a gyakorlónak, amely megakadályozza, hogy a dinamikus vagy erőteljesebb stílusokban, mint a Vinyasa Flow-ban szekvenciákban végzett áramlások alkalmával a sérülések hosszabb és rövidebb távon is elkerülhetők legyenek.

Azoknak ajánlott ez az óra, akik még csak most ismerkednek a jógával, vagy szeretnék jól megalapozni a vinyasa flow gyakorlásukat, illetve akik szeretnék elmélyíteni ászana ismereteiket.

A statikus gyakorlás jó lehetőség az önmegfigyelésre, önismeretre is. Ez az, ami a jógát fölé emeli más mozgásformáknak.
Ismerd meg magad, hogyan viselkedsz a könnyebb, nehezebb helyzetekben. Figyeld meg viszonyulásod a kellemeshez és a kellemetlenhez. Fedezd fel, miből fakad benned egy helyzet feladására való késztetés, a testedből, vagy az elmédből indul e?

Mivel ez az óra egyben a vinyasa alapozására is szolgál, rendszerint megjelennek benne a statikus mellett dinamikus részek is, így termtve meg a nap (ha) és a hold (tha) energiák egyensúlyát.facebook

Purnam Yoga & Meditation 
purnamyogaandselfness@gmail.com
jóga, tanfolyamok, távoktatás, jóga oktatóképzés, meditáció oktatóképzés, zugló