Purnam Jóga Purnam Jóga

Siker Meditáció
A siker az elménktől függ

Sikeres ember az, akinek vannak céljai és azt el is éri.
Azonban az, hogy céljainkat elérjük vagy sem, nem feltétlenül a szándékainktól függ. Akaratlagos cselekedeteink ugyanis kisebb mértékben befolyásolják sorsunkat, mint azt általában gondoljuk. Mivel tetteink 10%-nak vagyunk igazán tudatában, azaz az akaratlagos cselekedetek ekkora súllyal érvényesülnek egész napos tevékenységeinkben, meg kell keresnünk a lehetőségét annak, hogyan vagyunk képesek a nem tudatos 90% működésébe valamelyest beleszólni.

Van erre egyáltalán lehetőségünk? Vagy ki vagyunk szolgáltatva a tudattalanunk szeszélyének?

Tetteink nagyobbik része a tudattalanunk irányítása, befolyása alatt áll. Ezek feltételes és feltétlen reflexek, megszokások, automatikus reakciók, illetve a figyelem szelektivitása miatti nem megfelelő válaszok a környezet ingereire.
Tudattalanunkban számos olyan determináló tényező van, amelyek eddigi életünk során halmozódtak fel részben a direkt tanulás, részben pedig a tapasztalás útján. E tanulásunkban sokszor a szülői vagy nagyszülői mintákat követjük, máskor a környezetünk valamely domináns elemének viselkedését, megint máskor saját válaszokat dolgozunk ki. Ezek a többségükben védekező jellegű mentális tényezők nagyban akadályozhatnak bennünket az előrehaladásban, ugyanis olykor minden jó szándékunk ellenére olyan helyzeteket alakítunk ki magunknak, amelyek nincsenek a segítségünkre.
Hogy valóban mi magunk irányítsuk a sorsunkat, bele kell szólnunk abba, hogy ezek a mentális folyamatok hogyan alakuljanak. A módszer a Siker Meditáció, amivel befolyásolhatjuk az elménk nem tudatos működéseit is. Természetesen durván nem avatkozhatunk be elménk rejtett folyamataiba, de nagyon finoman képesek vagyunk arra, hogy a sikeresség felé hangoljuk.

Ehhez olyan a jógában már évezredek óta jól ismert módszereket alkalmazunk, amelyek a nyugati világban még alig ismertek és nem is nagyon használatosak még a jógát gyakorlók körében sem.

Az elme hangolását relaxációban, kontemplációban és meditációban végezzük. Ennek hatására olyan pozitív tudattalan folyamatok indulnak el, amelyek szinte "véletlenül" bekövetkeztetik az elvárt eseményt. A módszer lényegesen kifinomultabb, mint sok más elme módszer, mivel több ezer év hagyománya áll mögötte, valamint olyan stabilizáló, az elmét egyensúlyba hozó légző és testgyakorlatok, amelyek a legtöbb hasonló célú technikákból hiányoznak.

A módszer többlépcsős technikájával egyrészt olyan tudatállapotba hozza az elmét, amiben könnyebb a programozó hatású gondolatok bevitele, másrészt a beviteli csatornákat tudatosítva és tisztítva eleve megelőzi a nemkívánatos hatásokat.

Mire való a Siker meditáció?

Az embernek bármi lehet a célja. Pl. hogy egészséges legyen, vagy legyen elég pénze, vagy jó állása, esetleg kiegyensúlyozott legyen a párkapcsolata. A Siker Meditáció az élet bármely területén alkalmazható, még a cégvezetésben is nagy segítségünkre lehet. Természetesen a céloktól függően finomíthatóak a különböző módszerek és célzottan alkalmazva a meditációs gyakorlatot még kézzelfoghatóbb eredményeket érhetünk el.

A Siker Meditáció hatékonyságának egy fontos kulcstényezője az, hogy ebben a módszerben megkeressük a valódi célokat is, amelyek lényünk igazi indíttatásaiból fakadnak, amelyek igazán harmóniában vannak belső értékeinkkel. E-miatt lényegében biztos a siker.

Info: balintj@gmail.hu

www.purnam.hu

 facebook

Purnam Yoga & Meditation 
purnamyogaandselfness@gmail.com
jóga, tanfolyamok, távoktatás, jóga oktatóképzés, meditáció oktatóképzés, zugló