Purnam Jóga Purnam Jóga

Meditatív vinyasa

"A mozgás a test zenéje"

Mikor jóga testhelyzeteket gyakorlunk, akár áramlásban, akár statikusan a figyelem, mozgás, légzés szinkronjával működünk együtt. Ha megteremtjük ezek összhangját, testi-lelki-mentális szinten is kiegyensúlyozott, harmónikus állapotot érhetünk el.

A meditatív vinyasa órák alkalmával nem a gyakorlatok fizikailag precíz felépítettségére, vagy az erőteljességre összpontosítunk, hanem a mozgás hatására felébredő belső folyamatok megfigyelésére. A cél, hogy a mozdulatok minél lágyabbak, minél finomabbal legyenek. Ez a fajta gyakorlás lehetőséget ad annak felfedezésére, hogy a fejlődésnek nem az akarat, vagy az erőszakos gyakorlás a záloga, hanem a könnyed, megengedő és elfogadó türelem, ami a légzés ritmusával belemossa a testet az ászanák által kínált különböző formákba.

Mindez segítséget nyújt ahhoz, hogy felhasználva az így szerzett tapasztalatot a hétköznapi élethelyzetekben is alkalmazzuk ezeket az elveket azokban a helyzetekben, amelyekkel találkozunk az éltben. Már önmagában stressz oldó hatású, ha az erőszakosságot, ellenállásokat elengedve, szemlélői vagyunk életünknek, és a túlzott akarást elengedve, megtanuljuk elfogadni a megváltoztathatatlan dolgokat. Ez hozza majd végül mégis a változást.

Az órákra kezdő gyakorlók is bekapcsolódhatnak, előzetes "jóga múlt" nem szükséges.facebook

Purnam Yoga & Meditation 
purnamyogaandselfness@gmail.com
jóga, tanfolyamok, távoktatás, jóga oktatóképzés, meditáció oktatóképzés, zugló