Purnam Jóga Purnam Jóga

Emésztés javító jóga

Mozgással számos emésztési probléma jól orvosolható. Mivel a mozgás közben alapos masszázsnak vannak kitéve a hasi szervek, valamint a speciális mozgásgyakorlatoknak köszönhetően az idegrendszer működésével is elősegíthetjük az emésztési folyamatok aktiválását, illetve kondicionálását, ezért a jóga elemei ideális lehetőséget adnak arra, hogy emésztési problémái gyorsan, hatékonyan és maradandóan, az esetleges gyógyszerek elhagyásával elmúljanak.
Természetesen ebben segítségünkre vannak a mozgásgyakorlatokon kívül a relaxációs technikák, a légzőgyakorlatok, a hasi masszázs, valamint a jóga életmód alkalmazása, amely az élet hét fontos területére ad tanácsot abban, hogyan is tevékenykedjünk, hogy egészségesebbek, erősebbek és kiegyensúlyozottabbak legyünk.
Az emésztés javító jógán megtanulható egy egyszerű légzőgyakorlat, amit az étkezések után végezve elősegíthetjük az emésztési folyamatot. Ez akkor is jó, ha különben valakinek nincsenek emésztési gondjai, de étkezés után mindig fáradt, kimerült, "kómás" állapotba kerül.
Az emésztés javító jóga segítségével megszüntethető székrekedés, puffadás, hasmenés, aranyér. Csökkenthetők vagy megszüntethetők a reflux tünetei, a gyomorbántalmak jó része, vagy pl. a bélrenyheség.
Ha egészségessé tette emésztését, más érzéssel fogja azt mondani: Jó étvágyat!facebook

Purnam Yoga & Meditation 
purnamyogaandselfness@gmail.com
jóga, tanfolyamok, távoktatás, jóga oktatóképzés, meditáció oktatóképzés, zugló