Purnam Jóga Purnam Jóga

Bálint János - Nemzetközileg minősített okleveles jógaoktató (Yoga Alliance E-RYT 500 - RYT 500), meditáció oktató, jógaoktató képző tanár, alternatív mozgás és masszázsterapeuta, sportmenedzser, a Semmelweis Egyetem Sporttudományi Karának jóga oktatója.

 

 

Bálint János vagyok. 

1972-ben születtem. 14 évesen a buddhizmussal és a harcművészetekkel kezdtem a keleti gondolkodással való ismerkedést. Ebben az időszakban kezdtem el jógázni Dr. Ridegh Sándor vezetésével annak érdekében, hogy jobban bírjam a karate edzések megpróbáltatásait, s mert az idegrendszerem elég érzékenynek bizonyult.
Ettől kezdve lényegében folyamatosan gyakorlom az ászanákat, a légzőgyakorlatokat és a meditációs technikákat.

21 éves koromban költöztem Pécsre, ahol találkoztam életem egyik meghatározó alakjával, a 6. danos Suzuki Kimiyoshi mesterrel, aki mellett a következő három év majd minden napján tanultam a tisztaságról, erényről és egyenességről a Goju-ryu karate, az Aikido és a Kendo mellett.
Még itt Pécsett letettem a karate edzői vizsgát, majd ezt követően jelentkeztem a Testnevelési Egyetem Sportmenedzser szakára.
A TF-en találkoztam mentorommal, Dr. Kiss Jenő professzorral, akitől az életről való tudnivalókat hallgattam sok éven át.

2000-ben egyik alapítója voltam a Padma Jógastúdiónak, és majd 10 éven keresztül vezettem.
Itt mélyültem el a jóga tanításában és szereztem tapasztalatot a jógaoktatók képzésében is.
Az elmúlt 10 évben több mint 5000 általános csoportos jóga foglalkozást és közel 2000 magánórát tartottam, és ezen felül több mint 1000 órát töltöttem jógaoktatók képzésével.

Tanultam 7 évig a Yesudián módszere alapján, majd 4 évet a Jóga a Mindennapi Életben rendszer szerint gyakoroltam. Ezután ismerkedtem meg az Iyengar jógával egy amerikai barátom révén, majd 6 éven át Csendes Erzsébettől tanultam a módszer szerint, valamint jártam Pune-ban az Iyengar intézetben is. Ezt követően a Himalájai Jóga Tradícióban folytattam tanulmányaimat Swami Ritavan Bharati vezetésével a meditációs technikák mélyebb megismerésében a Tradíció magyarországi programjain és indiai ashramjában is.

Háromszor jártam Indiában, ahol alkalmam volt találkozni a jóga olyan modern kori meghatározó alakjaival, mint B.K.S. Iyengar, Swami Satyananda Sarasvati, vagy Swami Veda Bharati. 

 


Először a Gangesz partján

Swami Veda Bharati

B.K.S. Iyengar mesterrel 2006-ban

Az Iyengar Központban
 
Sensei Suzuki Kimiyoshi

Oktatói diploma átvétel

Oktatói diploma átvétel

 facebook

Purnam Yoga & Meditation 
purnamyogaandselfness@gmail.com
jóga, tanfolyamok, távoktatás, jóga oktatóképzés, meditáció oktatóképzés, zugló